Papendrecht laat punten achter in Gorinchem

0
226
Foto: aangeleverd

GORINCHEM – In een wedstrijd met twee gezichten heeft Papendrecht zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. In Gorinchem-Dalem was GJS met 3-2 te sterk. In de eerste helft speelde Papendrecht een prima partij en kwam al na 4 minuten op voorsprong. Vroeg druk zetten van het Papendrechtse middenveld leverde de bal op halverwege de helft van GJS waarna Job van der Werff na een mooie aanval de 0-1 binnenschoot.

Papendrecht controleerde de wedstrijd en had meestal de bal. Toch was het GJS dat op gelijke hoogte kwam. In een omschakelmoment werd direct de diepte gezocht. Bjorn Barten profiteerde van een inschattingsfout van Papendrecht keeper Roy Rijntjes en schoof de bal vrij simpel in het net. Lang kon GJS niet genieten van de gelijkmaker. Nog geen drie minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Een vrije bal van de zijkant van Xavier Leenheer werd door Remco de Bruin achter zijn eigen doelman gekopt waardoor Papendrecht met een 1-2 voorsprong ging rusten.

Defensie piept en kraakt
Na de rust was Papendrecht onherkenbaar. GJS pakte op karakter het initiatief in de wedstijd. Papendrecht zakte ver naar achter en kwam er niet echt meer uit. De doorgaans solide defensie piepte en kraakte aan alle kanten. Twee diepe ballen achter de defensie zorgde voor een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg. De 2-2 kwam op naam van Joep Ockhuizen die een teruggelegde bal van Quincy Bartens simpel binnenschoof. De 3-2 kwam op naam Quincy Bartens die onvoldoende ingrijpen van de Papendrecht-defensie afstrafte door in het doelgebied de bal langs Roy Rijntjes te werken.

Nadat doelpuntenmaker Quincy Bartens tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen, ging Papendrecht nog vol in de aanval in een alles-of-niets poging. De grootste kans was voor Jay Luciano. Na een geweldige actie en een evenzo mooie combinatie verscheen hij alleen voor GJS-doelverdediger Raymon de Haan, die zijn inzet echter keerde. Nummer 3 GJS is door de zege 3 punten ingelopen en staat nu op 8 punten van Papendrecht. Nummer 2 EBOH staat op 7 punten.

Papendrecht: Rijntjes, Bernadina (Van Gorp), Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer (Tilroe), Nieveld, Saffignani, Van Wijk (Stewart), Van Ek, Luciano.