Gemeente doneert 1 euro per inwoner voor slachtoffers aardbevingen in Turkije en Syrië

0
256
Foto: gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – Trijntje van Es (D66) heeft maandagavond tijdens de commissievergadering ABZ voorgesteld dat de gemeente een donatie van 1 euro per inwoner doet via giro 555 voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. In het weekend was hierover al met een aantal fracties overleg over gevoerd, maar nog niet alle fracties hadden hun standpunt duidelijk gemaakt.

Tijdens de vergadering bleek door handopsteken dat alle Papendrechtse partijen akkoord gingen met dit voorstel. Namens het college liet burgemeester Margreet van Driel weten dat zij blij was met dit unanieme voorstel en dat ze een en ander ‘snel in gang zou zetten’. Het gaat om een bedrag van ruim 32.000 euro.