Sliedrecht wil maximaal 250 asielzoekers opnemen (Update)

0
215
Oude Raadhuis, Sliedrecht Foto: Rijnmond

REGIO – De gemeente Sliedrecht wil een opvanglocatie bouwen voor minimaal honderd asielzoekers. Deze nieuwe plek zal voor tenminste vijf jaar in gebruik zijn. Het aantal asielzoekers kan oplopen tot maximaal 250.

Het college van B&W heeft voor die nieuwe locatie van het COA zijn oog laten vallen op Sliedrecht-Noord. De mogelijke opvangplek, die boven de Betuwelijn komt te liggen, moet nog worden gebouwd. Het college heeft de gemeenteraad en de omwonenden geïnformeerd en gaat binnenkort met hen in gesprek.

“Met deze extra plaatsen bieden we omliggende gemeenten de mogelijkheid om hun taakstelling rond de opvang van asielzoekers in te vullen, onder de strikte voorwaarde dat die gemeenten dan een deel van de taakstelling voor de huisvesting van statushouders van Sliedrecht overnemen”, schrijft de gemeente.

In het gemeentekantoor van Sliedrecht is er al een crisisnoodopvang, die tot in elk geval 1 juli 2023 blijft. Er is voor deze mensen namelijk nog geen vervangende opvangruimte gevonden.

Het Sliedrechtse college gaat op donderdag in een beeldvormende vergadering in gesprek met de leden van de gemeenteraad en andere belangstellenden over het voornemen van het college. Op dinsdag 21 februari vindt de besluitvormende gemeenteraadsvergadering plaats.

Het college van Sliedrecht is ook in gesprek met omliggende gemeenten en met het COA. Als er een mogelijk geschikte locatie is gevonden gaat het college in gesprek met alle inwoners, direct belanghebbenden en maatschappelijke organisaties.

Dit bericht is aangepast op 14 februari om 22:32 uur.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond, aangevuld door de redactie van onze mediapartner MerweRTV.