Allego laadpalen werken niet en dat kan nog weken duren

0
327
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – Meer dan 150 laadpalen voor elektrische auto’s in de regio Zuid-Holland Zuid werken momenteel niet, en zullen voorlopig ook niet gaan werken. Vierentwintig van deze palen staan in Papendrecht, meer dan vijftig in Dordrecht. De palen kampen met een technische storing waarvoor nieuwe onderdelen nodig zijn, maar die laten al weken op zich wachten. Naar verwachting duurt dat zeker nog tot maart. Het Dordtse CDA vroeg deze week om opheldering, want waarom duurt dat zo lang?

De vierentwintig palen van Allego in Papendrecht zijn nu al sinds januari buiten werking. Landelijk gaat het om vierhonderd kapotte laadpalen van Allego. Daarvan staan er ongeveer vijftig in Dordrecht en ook vijftig in de overige Drechtsteden. In totaal gaat het om zo’n 170 laadpalen in de regio Zuid-Holland Zuid.

Allego laat weten te werken aan een oplossing. De onderdelen moeten worden besteld en er moeten monteurs ingezet worden om de palen in heel Nederland te repareren. Het Dordtse college van B&W heeft aan Allego gevraagd of Dordt voorrang kan krijgen bij de reparatie. Dit vertelt het Dordtse CDA-raadslid Wim van der Kruijf aan RTV Dordrecht. “Dat klinkt misschien een beetje gek, maar in vergelijking staan de meeste laadpalen in onze stad.” De reactie van Papendrechtse politici hierop is niet bekend.

In Papendrecht gaat het om de volgende adressen:
Pontonniersweg 7a
Jan van Goijenstraat 11
Lange Tiendweg 97
Noordkil 144
Heidezoom 12
Margriethof 81
Rembrandtlaan 25
Sleedoornhof 18
Spinbolmolen 4
Steilsteven 34
De Wederik 8
Giebelhof 1
H.J.A.M. Schaepmanlaan 10
PC Hooftlaan 180
Zonnedauw 2
Bosbesplein 1
Dennenhof 44
Espenhof 2
Noordkil 96
Seringenstraat 16
Admiraal de Ruyterweg 17
De Wederik 2
Douwes Dekkerlaan 29
Zwanenbloem 15

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond, bewerkt door de redactie van RTV Papendrecht en aangevuld met gegevens van Papendrecht.net.