Landelijke sterrenkijkdag bij vereniging Christiaan Huygens

0
233

PAPENDRECHT – Ontdek hoe mooi het heelal is tijdens landelijke sterrenkijkdagen. Het is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de KNVWS. Dit jaar vindt deze gebeurtenis plaats op zaterdag 25 februari.

De gehele avond kan iedereen terecht bij de sterrenwacht voor presentaties, demonstraties en het kijken met een telescoop. Bij helder weer is er van alles te zien tijdens de sterrenkijkdagen. Vroeg in de avond, vóór acht uur, kun je boven de westelijke horizon de planeten Venus en Jupiter zien. De planeet Mars staat de hele avond aan de hemel. De maan is dit weekend als een smalle sikkel te zien aan de avondhemel.

De leden van de vereniging geven graag tekst en uitleg over de sterrenhemel en hun hobby sterrenkunde. Bij helder weer staan de telescopen van 19:00 tot 22:30 opgesteld. De toegang is gratis. Sterrenwacht Huygens bevindt zich aan de Matenaweg 1 in Papendrecht (achter het streeknatuurcentrum, nabij Wijngaarden).