Steekpartij in Dordtse bibliotheek

0
273
Foto: Corrado Francke, RTV Dordrecht

DORDRECHT – Een man is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een mogelijke steekpartij in de Stadsbibliotheek in Dordrecht. Hiervoor zou een ruzie tussen twee mannen zijn geweest. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.

Het incident gebeurde rond 12:30 uur in de bibliotheek op de Groenmarkt, in het centrum van de stad. Hulpdiensten snelden naar de bibliotheek, waar ambulancepersoneel en een trauma-arts hulp verleenden.

Het slachtoffer moest met spoed naar het ziekenhuis, maar was nog wel aanspreekbaar. De politie doet ter plaatse onderzoek. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

De bibliotheek is de rest van de dag gesloten, laat Bibliotheek Aanzet weten op Twitter. In het bericht wordt ook opgeroepen om je te melden als getuige. “We zijn enorm geschrokken en leven mee met het slachtoffer en de bezoekers en medewerkers die getuige waren van het incident.”

Ook de burgemeester van Dordrecht, Wouter Kolff, heeft gereageerd. “Ongetwijfeld zijn slachtoffer, naasten en omstanders flink geschrokken van dit bizarre incident eerder vandaag. Ik leef zeer met hen mee. Hopelijk wordt de verdachte snel aangehouden en herstelt het slachtoffer voorspoedig”, zegt hij in een Twitter-bericht.

Update: De politie heeft dinsdag 21 februari een 18-jarige Dordtenaar aangehouden in verband met de steekparij.

Brand op A16
Op de A16 waren aan het begin van de middag ook hulpdiensten aanwezig. In de richting van Breda vloog namelijk een auto in brand. Twee rijstroken waren tijdelijk dicht vanwege blus- en bergingswerkzaamheden. Wie richting het zuiden wilde rijden, moest rekening houden met een halfuur vertraging.

Dit artikel is aangepast op 22 februari om 14:30 uur.

Dit is een verhaal van onze mediapartners RTV Dordrecht en Rijnmond.