Dordtse Wereldwinkel heropend als Wereldwinkel.nu

0
212
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – De Wereldwinkel is een vertrouwd gezicht op de Dordtse Voorstaat: al 42 jaar bestaat de vestiging in Dordrecht. Maar vanaf deze week heeft de winkel een heel nieuwe uitstraling. Het is een van de vier locaties in Nederland die zijn omgedoopt tot ‘Wereldwinkel.nu’.

“Het is duidelijk, het gaat over nu: modern. We proberen toch met de trends mee te gaan. En daar hoort eigenlijk een nieuwe uitstraling bij”, vertelt een van de vrijwilligers van de winkel tijdens de opening. “Als je van buiten vandaan naar binnen loopt, zie je dat meteen.”

Tanja de Jonge was namens de gemeente bij het feestelijke moment aanwezig, als wethouder van duurzaamheid. Niet vreemd, want daar draait het om in de wereldwinkel: Wereldwinkels verkopen producten die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu. Het klimaat krijgt ook een faire behandeling door investeringen in kleinschalige, biologische en agro-ecologische productie ver weg en dichter bij huis. Er is aandacht voor vrouwenemancipatie, onderwijs en duurzame ingrepen die een hele gemeenschap ten goede komen.

Het draait er niet alleen om dat de producten op een eerlijke manier tot stand zijn gekomen en worden verkocht (fair trade), maar ook om de aantrekkelijkheid van de artikelen. “We hebben al heel lang hele mooie producten, maar we krijgen steeds mooiere dingen. Dingen die ook steeds beter aansluiten bij het moderne publiek van tegenwoordig.” De nieuwe slogan ‘Ik geef jou de wereld kado’ past daar uitstekend bij.

Naast de winkel in Dordrecht zijn ook de locaties in Bunschoten-Spakenburg, Lelystad en Noordwijkerhout in een nieuw jasje gestoken.

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.