Officiële Opening eerste Calisthenicspark in Papendrecht

0
389
Foto: Calisthenics Training Centre

PAPENDRECHT – Woensdag 1 maart opent wethouder Jan Dirk van der Borg het eerste Calisthenicspark van Papendrecht. Met deze toestellen in de buitenruimte wordt sport en bewegen toegankelijker voor alle inwoners.

Dat de toestellen er gekomen zijn, is te danken aan de inspanningen van de Papendrechtse initiatiefnemer Cemal Hasanoglu. Met ondersteuning van de Dordtse Calisthenicsexperts Jason Bonam, A. Bonam en Marvin Straver van het Vitaliteits Akkoord is de bouw op locatie Vijverpark voltooid.

Ook de gemeente Papendrecht heeft bijgedragen aan de realisatie van deze sport- en beweegplek. Het sluit namelijk goed aan bij de ambities van het bestuursakkoord. Jan Dirk van der Borg (wethouder sport) hierover: “We willen als gemeente graag initiatieven vanuit de samenleving ondersteunen en ook voldoende plaatsen in Papendrecht hebben waar mensen kunnen sporten in de buitenruimte. Beide komen in dit project mooi samen”.

Wat is Calisthenics?
Het is een sport die vaak beoefend wordt als extra uitdaging naast fitness en turnen. Met behulp van de toestellen kan men zijn of haar lichaam sterker en fitter maken door het eigen lichaamsgewicht als weerstand te gebruiken. De toestellen kunnen gebruikt worden voor oefeningen zoals: push-ups, pull-ups en sit-ups.

Foto: Calisthenics Training Centre

Ontdek of het een sport voor jou is!
Calisthenics is een sport voor iedereen (leeftijd vanaf 8 tot 60+ jaar) en kent trainingsniveaus voor beginners en gevorderden. Wil je weten wat Calisthenics inhoudt en of ervaren of het een sport voor jou is? Kom dan naar de officiële opening en doe mee met de workshop die Jason Bonam tijdens de opening verzorgt.

Programma
Datum: woensdag 1 maart 2023
Tijd: 14.00 uur (opening door wethouder Jan Dirk van der Borg)
Activiteiten: demo en calisthenics workshop door Jason Bonam vanaf 14.00 uur
Locatie: Vijverpark aan de kant van de Kennedylaan

Sport- en beweegplezier voorop
De Calisthenics toestellen zorgen voor een sportieve en positieve plek waar jong en oud samen kunnen sporten. Dat gebeurt met oog voor elkaar en respect voor de omgeving. Dat betekent onder andere er op deze plek niet wordt gerookt en er geen verdovende middelen en/of alcohol worden gebruikt. Na 22.00u wordt er geen geluid meer gemaakt en de omgeving wordt samen schoon en opgeruimd gehouden.