Het streekvervoer staakt vandaag (woensdag)

0
182
Foto: Corrado Francken, RTV Dordrecht

REGIO – Reizigers met het openbaar vervoer moeten deze woensdag goed opletten of hun bus wel of niet rijdt: een deel van het streekvervoer legt vandaag namelijk het werk neer voor een betere cao. Het gaat onder meer onder om chauffeurs van vervoerders Qbuzz en een deel van de werknemers van de RET.

De staking is georganiseerd door vakbonden FNV en CNV. Ook vrijdag 24 februari willen ze het werk neerleggen, zo hebben ze aangekondigd.

Welke ritten precies uitvallen is niet bekend, dat hangt volgens de vervoerders af van hoeveel en welke personeelsleden meedoen aan de stakingen. Zo rijden de treinen tussen Dordrecht en Geldermalsen bijvoorbeeld gewoon volgens de normale dienstregeling. Reizigers moeten dus zelf goed in de gaten houden of hun bus wel of niet rijdt.

De vakbonden eisen een loonsverhoging die meestijgt met de inflatie en maatregelen tegen de hoge werkdruk. Werkgevers zeggen dat daar geen geld voor is. De vakbonden hebben aangekondigd vaker te willen staken als er geen betere afspraken komen.

Volgens Qbuzz is vandaag 74 procent van de bussen gewoon uitgereden.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.