Cursussen Volksuniversiteit Papendrecht

0
409

PAPENDRECHT – Er worden weer cursussen georganiseerd op de Volksuniversiteit Papendrecht: o.a. Kunstgeschiedenis Grand Tour. Hoe heerlijk is het om op reis te gaan. Met een beetje geluk keer je terug als een ander mens. Dat was precies de gedachte bij de Grand Tour die welgestelde jongelieden ondernamen in de achttiende eeuw. Reizend langs de steden van weleer, waar ooit de ‘grote kunst’ werd gemaakt, kregen ze de kans om hun blik te verruimen.

In deze cursus gaan we -in gedachten- op reis naar zulke steden. Plaatsen waar de kunst tot bloei kwam toen de omstandigheden daarvoor ideaal waren. En terwijl de tijd verstreek, de bakens werden verzet, en andere steden het stokje overnamen, restten de kunst en de architectuur, als getuigen van het glorieuze verleden. Wie waren de bouwmeesters en schilders van dit werk; welke opdrachtgevers stelden er destijds belang in om hun beurs ervoor om te keren?

Meer informatie en inschrijving.

Speciaalbieren. Leer de geheimen van bier kennen. In Nederland en het buitenland komen steeds meer microbrouwerijen, die ambachtelijke lokale bieren brouwen. Maar wat is nou eigenlijk een lekker biertje? Een frisse blond? Een volle en stevige dubbel? Wat is eigenlijk het verschil tussen bier en pils? Wat stelt u zich voor bij ‘hoge gisting’? En hoe koppig is een bokbiertje? U leert het allemaal, zowel in theorie als praktijk in deze workshop.

Een biercursus is een educatieve ervaring waarbij deelnemers leren over de verschillende aspecten van bier, zoals de geschiedenis, de ingrediënten, het brouwproces, de verschillende soorten bier en hoe ze te proeven en te combineren met voedsel.

Deelnemers gaan elke avond verschillende bieren proeven en leren hoe ze de smaken en aroma’s kunnen identificeren. De cursus kan ook technische aspecten van het brouwen bespreken, zoals het kiezen van ingrediënten, het aanpassen van het recept en het beheersen van het brouwproces. Tijdens de bieravonden worden er ook wat hapjes geserveerd. Kortom 3 leerzame, lekkere en gezellige avonden.

Meer informatie en inschrijving.