Het ‘lelijkste gebouw van Spuiboulevard’ wordt gesloopt

0
217
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Het is misschien wel het lelijkste gebouw dat op de Dordtse Spuiboulevard staat: het voormalige ANWB-gebouw. Het pand dat onder de groene aanslag en graffiti zit, is de afgelopen jaren slecht onderhouden en dat is dus te zien. Maar niet meer voor lang, want deze week is gestart met de sloop van het gebouw. Het gebied wordt de komende jaren flink opgeknapt.

De Dordtse wethouder Maarten Burggraaf ging woensdagochtend het gebouw met grof geschut te lijf en werkte de eerste delen van het pand tegen de vlakte. “Dat is goed nieuws, want we slopen steeds meer wat lelijk is. Daar komen dan hele mooie dingen voor terug”, vertelt de wethouder aan RTV Dordrecht. Het gebouw verdient volgens hem de hoofdprijs voor ‘lelijkste gebouw’. “Dit is geen pareltje in Dordrecht”

Foto: RTV Dordrecht

Huis van Stad en Regio
Aan de Spuiboulevard zijn al langer werkzaamheden aan de gang. Het oude Belastingkantoor en de parkeergarage Veemarkt die voorheen ook in de buurt stonden, zijn verdwenen. Ook het Stadskantoor, voor velen een herkenbaar gebouw met de groene en rode lampen aan de buitengevel, gaat gesloopt worden. Over een paar jaar moet aan de Spuiboulevard het Huis van Stad en Regio verrijzen: een groot gebouw met plaats voor dienstverlening en bedrijven én de nieuwe werkplek voor gemeenteambtenaren. Maar er worden ook veel nieuwe huizen gebouwd, onder meer op de plek van het oude ANWB-gebouw. Die woningen zijn volgens de wethouder hard nodig.

De komende tijd is het gebied in ieder geval vol in ontwikkeling. “Dagelijks kun je iets zien van de verandering,” vertelt de wethouder. “Binnenkort komen er impressies te hangen zodat de Dordtenaar weet waar we mee bezig zijn en wat er terugkomt. In de loop van 2025 moet het echt vorm krijgen en ziet het er een stuk beter uit.”

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.