Politie pakt moordverdachte Lucky op

0
263

REGIO – De man die 21 januari twee vrouwen neerschoot bij het winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht is aangehouden. De politie maakte een klopjacht op Minh Nghia V., ook bekend als Lucky, en kon de 49-jarige man na vier weken oppakken op de Kethelbrug in Schiedam. Bij de schietpartij kwam de 66-jarige Michel om het leven en raakte haar 38-jarige dochter Anneke zwaargewond. Anneke was een ex van de verdachte.

De politie zocht vier weken naar de voortvluchtige moordverdachte. Zaterdag om 12:30 uur wisten agenten hem op te pakken op de Ketelbrug in Schiedam na een tip van een oplettende burger. De Dienst Speciale Interventies (DSI) sloot hem in en hield hem aan. V. zat op dat moment alleen in een auto. Die auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.

De familie van de slachtoffers heeft in een persverklaring opgelucht gereageerd op de aanhouding. “Na een heel emotionele week, waarin een van de dochters van onze vermoorde Michel een dringende oproep deed bij Opsporing Verzocht, hadden we dit weekeinde geen betere mededeling kunnen krijgen”, schrijft de familie. “We zijn iedereen erkentelijkheid die ons al dan niet in gedachten heeft gesteund en heeft meegeholpen bij de klopjacht.”

Flink strafblad
V., door het Openbaar Ministerie ‘levensgevaarlijk’ genoemd, heeft een flink strafblad. Hij is in het verleden meermaals opgepakt vanwege verschillende delicten en al zeker 20 jaar in beeld bij politie en justitie. Zo stond V. terecht voor gewapende overvallen, diefstal en drugshandel. In 2017 werd hij veroordeeld tot zeven jaar cel voor een gewelddadige overval op een geldloper in winkelcentrum Meerzicht in Zoetermeer, waarbij 260.000 euro werd buitgemaakt.

Ook komt zijn naam voor in onderzoeken naar overvallen op banken in Heerjansdam en Heemstede en zou hij – ter voorbereiding op een overval – een gat hebben gemaakt in het dak een postkantoor in Voorschoten. In 2013 stond V. voor de rechter op verdenking van diefstal van een scooter, bestelbus, auto’s en kentekenplaten. Ook stelde hij toen, volgens het OM, geld beschikbaar voor het produceren van speed in India.

Justitie loofde 30 duizend euro uit voor de tip die tot zijn aanhouding leidde. De dagen na de schietpartij werden drie vluchtauto’s gevonden. In Zwijndrecht niet ver van winkelcentrum Walburg, in Rotterdam-Zevenkamp niet ver van het huis waar hij met Anneke woonde, en in Hoek van Holland.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.