Overtuigende overwinning Drechtstreek

0
237

PAPENDRECHT – Al na 35 minuten stond Drechtstreek op een 3-0 voorsprong in de inhaalwedstrijd tegen Bergambacht. De ploeg van Paul Koster ging van start met de jonge doelman Jaiden Tolenaar (17) op doel als vervanger van de afwezige keepers Joris Moesman en Lars Koorevaar. Na een strafschop tégen en een keihard schot van invaller Jan Abaisa (40) eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor de blauw-witten.

Mark Kunst nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening. De 1-0 scoorde hij met een goed geplaatste bal waarbij hij doelman Stefan van der Waals kansloos liet. Na ruim 20 minuten kopte hij nummer twee binnen en in de 35ste minuut scoorde Max Voogelaar de 3-0. Drechtstreek beheerste in die fase duidelijk de wedstrijd. Bergambacht wist daar erg weinig tegenover te stellen maar toch kwam er kort voor rust een tegendoelpunt. Pieter Meijer faalde niet bij een toegekende strafschop en hij bracht de 3-1 ruststand op het bord.

De tweede helft bracht een ander beeld. Met het uitvallen van enkele vaste waardes van de ploeg ontstonden er meer mogelijkheden voor Bergambacht. De ploeg wist meer persoonlijke duels te winnen maar tot scoren kwam men niet. Toen het er op leek dat er in de tweede helft niet meer gescoord zou worden, liet de ingevallen Jan Abaisa zien dat hij nog steeds heel hard kan schieten. Van bijna 30 meter afstand schoot hij keihard de 4-1 achter doelman Van der Waals.

Zo behaalde Drechtstreek een nuttige overwinning en staat het met 28 punten op doelsaldo op de vierde plek van de ranglijst. Komende zaterdag speelt de ploeg van coach Paul Koster uit tegen Lekkerkerk dat op 27 punten staat. Aanvang van die interessante wedstrijd is om 14.30 uur.