Extreem lange files in Hoeksche Waard

0
396
Foto: Kiltunnel

HOEKSCHE WAARD – Op de N217 in de Hoeksche Waard staat een lange file richting de Kiltunnel. Het verkeer rijdt deze ochtendspits op de provinciale weg vanaf de A29 tot aan ‘s-Gravendeel stapvoets. Oorzaak: de afgesloten Heinenoordtunnel richting Rotterdam.

De Heinenoordtunnel in de A29 wordt regelmatig in beide richtingen afgesloten vanwege renovatiewerkzaamheden, maar meestal is dat van vrijdagavond tot maandagochtend vroeg. Nu is de tunnel maandag de hele dag dicht. Pas dinsdagochtend vanaf 05:00 uur mag het verkeer er weer doorheen.

Er geldt dan wel een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. Volgens Rijkswaterstaat is dat gedaan om het wegverkeer te laten wennen aan de overgang van het buitenlicht naar een donkerder tunnel: de lichtroosters zijn afgelopen weekend weggehaald.

Kiltunnel tolvrij richting Dordrecht
De Kiltunnel is deze maandag tolvrij richting de A16 en Dordrecht; verkeer dat de Hoeksche Waard inrijdt, moet wel betalen. Ook bij de geopende tolpoortjes is de vertraging aanzienlijk. Het opgestroopte verkeer doet er circa 20 minuten over om er doorheen te rijden.

Een alternatief om de Hoeksche Waard te verlaten, is het veer Nieuw-Beijerland-Hekelingen. Die is deze maandag gratis voor fietsers, motoren en brommers. Maar ook hier is het druk. De wachttijd is al meer dan een half uur, waardoor sommige automobilisten omkeren, en het toch maar via de weg proberen.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.