Verdachte ‘Lucky’ van dodelijk drama in Zwijndrecht blijft langer in de cel

0
216

REGIO – De 49-jarige Minh Nghia V., uit Dordrecht die verdacht wordt van de moord op de 66-jarige vrouw Michel uit Dordrecht en poging tot moord op haar 38-jarige dochter Anneke uit Rotterdam moet twee weken langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de rechter-commissaris van de Rotterdamse rechtbank maandagmiddag beslist.

Anneke had 15 jaar een relatie met V.. Die had ze vorig jaar beëindigd. Daarna zou V. haar constant hebben lastig gevallen, vertelde haar zus vorige week in het tv-programma Opsporing Verzocht. Uiteindelijk zou V. moeder en dochter na een middagje winkelen in Zwijndrecht hebben opgewacht en op hen geschoten hebben.

De politie pakte de voortvluchtige Minh Nghia V. afgelopen zaterdag op de Kethelbrug op in het centrum van Schiedam. Hij zat in een bestelbusje dat de agenten klemreden. Uit voorzorg schoten agenten zijn banden lek.

V. wordt vanwege zijn sluwe manieren om uit handen van de politie te blijven bij eerdere misdaden ‘Lucky’ genoemd. Na vijf weken zoeken kwam de politie hem op het spoor gekomen dankzij een tip van ‘een oplettende burger’ en intensief recherchewerk, zei een woordvoerder van het OM.

Tipgeld nog niet uitgekeerd
Of de informatie van de tipgever cruciaal was en tot de aanhouding geleid heeft, kon het OM nog niet zeggen. Een besluit over de uitkering van het tipgeld van 30.000 euro dat justitie voor de gouden tip gereserveerd had, moet nog vallen. Dat zegt een woordvoerder van het OM. Wanneer dat gebeurt, kon hij niet zeggen.

Waar V. zich de afgelopen weken heeft schuil gehouden en of en van wie hij daarbij hulp heeft gekregen, onderzoekt de politie nog.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.