Nieuw viaduct geplaatst bij knooppunt A16/A20

0
273
Foto: Rijnmond

ROTTERDAM – Terwijl automobilisten ‘gewoon’ over A20 bij het drukke verkeersknooppunt Terbregseplein doorreden, kon Rijkswaterstaat het laatste deel van het nieuwe, 400 meter lange viaduct over de snelweg schuiven. Dankzij de methode die werd gebruikt, was het niet nodig om de wegen af te sluiten.

De werkzaamheden zijn nodig om de A16 te verlengen. De nieuwe wegdelen van de fly-over werden over een stalen constructie met gladde, geoliede glijplaten naar de plek geschoven.

Foto: Rijnmond

Het viaduct op de juiste plaats schuiven was een zeer secuur werkje. Mede hierdoor was de schuifsnelheid niet hoger dan tweeënhalve meter per uur. Het nieuwe stuk snelweg wordt 11 kilometer lang en moet de A13 en de A16 met elkaar verbinden. Daardoor moet de filedruk omlaag gaan. Om het laatste stuk van het viaduct over de verkeerswegen te schuiven, waren zo’n 70 mensen tegelijk aan het werk.

Klik hier voor de video van Rijnmond.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.