Proefles Schoonrijden op het ijs van de Sportboulevard Dordrecht

0
301
Foto: aangeleverd

REGIO – De Landelijke Vereniging van Schoonrijders (LVS) wil meer mensen enthousiast maken voor haar sport. Daarom organiseert de Dordtse trainingsgroep, waar mensen uit de wijde regio trainen, op woensdag 1 maart van 20:00 tot 21:00 uur een schaatsclinic Schoonrijden op het ijs van de bovenbaan van de Sportboulevard Dordrecht. Vanaf 19:45 inloop met het passen van de schoonrijschaatsen, daarna een korte presentatie op het ijs van wat schoonrijden is en dan meedoen en zelf proberen.

Schoonrijden is een bijzondere en ook gezellige sport, die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen op de ijsbaan van Dordrecht. Het is een rustige sierlijke manier van schaatsen. Van de buitenkant naar de binnenkant van de schaats maak je prachtige bogen op het ijs; alleen, samen of in een groep zwier je heerlijk over de baan. Regelmatig zijn er regionale en nationale wedstrijden waar altijd leden van de Dordtse trainingsgroep aan meedoen. De techniek van het schoonrijden is ook heel goed voor als je beter wilt worden met hardrijden, omdat de techniek je leert het ijs en je schaatsslag optimaal te benutten.

Foto: aangeleverd

Neem voor de clinic eigen (kunst)schaatsen mee. Heeft u geen eigen schaatsen, dan zijn speciale schaatsen beschikbaar. Handschoenen zijn verplicht, verder is er geen aparte kleding nodig.

Deelname is gratis en aanmelden niet nodig. Kunt u 1 maart niet, dan kunt u ook nog op 8 en op 15 maart aan een reguliere training meedoen.

Bezoek om een goede indruk te krijgen de website www.knsb.nl/schoonrijden