Staking in streekvervoer: deel regiobussen rijdt niet

0
306
Foto: aangeleverd

REGIO – Chauffeurs in het streekvervoer leggen vandaag opnieuw hun werk neer om een betere cao af te dwingen. Het gaat om een landelijke actie, waarbij ook een deel van de streekbussen in onze regio komt te vervallen. Het is de eerste van in totaal vijftien stakingsdagen in de periode van zes weken.

De RET laat weten dat ongeveer 30 procent van de streekbussen in de remise blijven. Bij Qbuzz ligt dat iets hoger: ongeveer 33 procent van de bussen rijdt niet. Vanmorgen was onduidelijk hoeveel buschauffeurs mee zouden doen aan de staking. Pas op de dag zelf is dat duidelijk, daarna wordt gekeken wat voor gevolgen dit heeft voor de dienstregeling.

De werkgevers hebben al meerdere keren aangegeven dat ze niet kunnen bieden wat de bonden willen. FNV wil bijvoorbeeld een loonsverhoging van 17 procent. Ook donderdag is er weer een stakingsactie.

De metro’s en trams in Rotterdam rijden wel allemaal. Ook de NS-treinen rijden volledig volgens dienstregeling. Reizigers die gebruik maken van het streekvervoer worden opgeroepen om vlak voor vertrek de routeplanner te checken.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.