Gft & etensresten zetten uw tuin in bloei

0
223

Gratis zakjes compost tijdens Compostdag 25 maart

PAPENDRECHT – De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en te genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien. Verwen uw tuin of de bloembakken op uw terras of balkon extra door de aarde te verrijken met een bijzondere grondstof: compost!

HVC maakt compost van uw ingeleverde groenten, fruit en tuinafval (gft) en etensresten. Kippenbotjes, klokhuizen en aardappelschillen vormen namelijk de basis voor compost. Om u te bedanken voor het scheiden van gft & etensresten biedt gemeente Papendrecht tijdens de Compostdag gratis compost aan.

Gratis zakjes compost afvalbrengstation
Tijdens de Compostdag op zaterdag 25 maart kunt u tussen 10:00 en 16:00 uur gratis zakjes compost ophalen bij het afvalbrengstation (Willem Dreeslaan 6). Een zakje heeft een inhoud van 20 liter en weegt ongeveer 8 kilo. Zo kunt u compost met de fiets ophalen, dat scheelt in de rij staan voor het afvalbrengstation. Maar vervoeren met de auto of op de aanhanger mag natuurlijk ook.

Let op: maximaal 4 zakjes per huishouden en op is op.

Wat doet compost voor uw planten?
Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond. Het zorgt ook dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Ook gaat compost bodemziekten tegen.

Meer informatie
Meer informatie over gft & etensresten en het scheiden van afval vindt u op hvcgroep.nl/gft.