Nachtafsluitingen Brug over De Noord (N915) voor onderhoud brugklep

0
176
Foto: Rijnmond

REGIO – Rijkswaterstaat voert woensdag 8 en donderdag 9 maart ’s nachts functionele testen uit aan het beweegbare deel van de brug over De Noord. Daarvoor is de brug in beide richtingen telkens van 21.00 tot 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. Tijdens deze nachten wordt getest of alle technische installaties nog goed functioneren. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10-30 minuten.

Omleidingen wegverkeer
De omleidingen voor het wegverkeer zijn langs en boven de weg aangegeven. De omleidingsroutes lopen via de Noordtunnel (A15).

(Brom)fietsers en voetgangers
(Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug. Zij moeten rekening houden met een oponthoud van maximaal 30 minuten.

Openbaar vervoer en hulpdiensten
Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over maatregelen waardoor de hulpverlening op peil blijft.

Vervoer gevaarlijke stoffen
De brug blijft beschikbaar voor transporteurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. Dit vervoer wordt door middel van verkeersregelaars over de brug geleid. De maximale wachttijd bedraagt 45 minuten.

Onderhoudswerkzaamheden
Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voeren we jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.