Weekendafsluiting afrit Dordrecht (A15/N3)

0
309

REGIO – Rijkswaterstaat werkt vanaf vrijdag 3 maart 21:00 uur tot maandag 6 maart 05:00 uur aan de verbreding van afrit 23 Dordrecht (A15) vanuit Rotterdam richting Dordrecht . De afrit krijgt er een rijstrook bij voor een betere doorstroming van het verkeer. De afrit richting Dordrecht is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor het verkeer. De A15 vanuit Rotterdam richting Dordrecht blijft gewoon open. Wel is een rijstrook afgekruist in verband met de werkzaamheden. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Afsluiting
Afsluiting afrit Dordrecht (nr. 23) vanuit Rotterdam richting Dordrecht (A16/N3).
· Vrijdag 3 maart 21:00 uur tot maandag 6 maart 05:00 uur

Omleidingen wegverkeer
Het verkeer zal worden omgeleid naar de N3 via de volgende aansluiting (nr. 24, Sliedrecht-West).
De omleiding is langs en boven de weg aangegeven.

Werkzaamheden
Op de afrit van de A15 vanuit Rotterdam, wordt een extra rijstrook voor rechts afslaand verkeer aangelegd (N3 richting Dordrecht/Papendrecht). Daarnaast worden drie wegportalen verwijderd en twee teruggeplaatst. Aan deze portalen hangen de borden boven de weg waarmee de snelheid wordt aangegeven bij files of die een rood kruis tonen als een rijstrook niet beschikbaar is. Na dit weekend volgen er tot en met 17 april nog meer nacht- en weekendafsluitingen om het werk af te ronden.

Geluidshinder
Tijdens de afsluiting vinden heiwerkzaamheden plaats en zal werkverkeer ook af en toe veiligheidssignalen geven bij achteruitrijden. Omdat er ’s-nachts gewerkt wordt kan hierdoor geluidshinder ontstaan. Aannemer Heijmans doet er alles aan om deze hinder zoveel mogelijk te beperken en heeft de omwonenden hierover geïnformeerd.

Hulpdiensten
Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over maatregelen waardoor de hulpverlening op peil blijft.

Advies aan weggebruikers
· Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
· Houd rekening met extra reistijd
· Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route;
· Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.