Drechtstreek verliest van Lekkerkerk

0
335

Jorn van Drimmelen – foto Piet van Beest

LEKKERKERK – In de uitwedstrijd tegen Lekkerkerk moest Drechtstreek na enkele weken weer een nederlaag incasseren. De Papendrechters kwamen er tegen de ploeg van toekomstig Drechtstreek trainer Dennis Schoonewil nauwelijks aan te pas. Het moest met een 3-0 nederlaag het veld verlaten. Dat Lekkerkerk niet met zijn sterkste opstelling van start kon gaan, was in het veld nauwelijks te merken.

Drechtstreek startte de wedstrijd zonder de middenvelders Ton Groffen en Daeley van der Graaff en in de loop van de eerste helft moest ook Mark Kunst met een blessure vervangen worden. In de eerste helft wist Drechtstreek de stand nog op 0-0 te houden maar kort na rust maakte Faybian Hertstein de 1-0. Een voorzet eindigde voor het Drechtstreek doel in de spelersmenigte waarna een gesmoord schot van Hertstein van richting werd veranderd en achter doelman Joris Moesman verdween. Moesman die na een nare privé periode voor het eerst na de winterstop weer onder de lat stond was hierop kansloos. Lekkerkerk was in deze fase een stuk gevaarlijker en strijdvaardiger. Het wist zich een aantal goede kansen te creëren terwijl Drechtstreek aanvallend nauwelijks gevaarlijk kon worden.

Ongeveer halverwege de tweede helft resulteerde dat in een tweede Lekkerkerk goal. Doelman Moesman aarzelde bij een aanval op zijn doel en verdediger Dion Warner kreeg de bal niet goed onder controle, waarna het voor Rick Looren de Jong een kleine moeite was om de 2-0 in te schieten. Kort voor het einde van de wedstrijd was het de ingevallen Maxwell Jansen die met een schitterende boogbal over de keeper heen de eindstand op 3-0 bepaalde.

Met deze nederlaag zakt Drechtstreek naar de vijfde positie van de ranglijst en is een eventuele periodetitel die recht geeft op nacompetitie uit beeld geraakt. Lekkerkerk deed hele goede zaken en staat nu tweede.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek (28 punten) thuis tegen Arkel, dat 8ste staat op de ranglijst met 21 punten. Aanvang van die wedstrijd in de Oostpolder is 14.30 uur.