Punten verspillend Papendrecht loopt toch verder uit

0
234
Foto: Edwin Schreurs

PAPENDRECHT – Papendrecht is er op zaterdagmiddag 4 maart op het eigen Slobbengors er niet in geslaagd om de volle winst binnen te halen tegen Woudrichem, de voorlaatste uit de stand. Opnieuw was een groot aantal basisspelers afwezig waaronder de complete voorhoede en dat had consequenties voor het scorend vermogen. Woudrichem was duidelijk naar het Slobbengors gekomen om een tegendoelpunt zolang mogelijk uit te stellen en zocht al snel de verdedigende stellingen op.

Papendrecht, in een te laag tempo, werd hierdoor gedwongen de bal veelvuldig rond te spelen. Niet verwonderlijk dat het eerste gevaar uit een vrije trap kwam. De inzet van Wesley Tilroe werd door Woudrichem-doelman Aljan Dekker vakkundig onschadelijk gemaakt. Kort daarna had het zomaar 0-1 kunnen zijn toen door een misverstand tussen Papendrecht-goalie Roy Rijntjes en Rick Molenaar Bori Secreve vrije doorgang kreeg. Gelukkig voor Papendrecht herstelde Rijntjes dit euvel.

Na een half uur spelen kreeg Papendrecht de unieke kans om op 1-0 te komen toen binnen 10 seconden achtereenvolgens Donovan Stewart, Daniel van Gorp en Jurvenny Bernadina op 2 meter van het doel telkens de Woudrichem-keeper op hun weg vonden. Deze situatie deed zich vlak voor rust nog een keer voor. Van Gorp kon alleen op het vijandelijke doel afgaan maar zijn inzet belandde op de voet van Dekker. Vervolgens schoot Stewart de rebound wederom op de keeper die daarmee zijn ploeg op de been hield.

Na een kwartier in de tweede helft kwam de eerste waarschuwing voor Papendrecht. Uit een hoekschop moest Tilroe de bal uit de bovenhoek koppen. Deze waarschuwing werd niet ter harte genomen. In de 73e minuut was er wederom een hoekschop van Woudrichem. De vrijstaande Danny Schaap, nota bene de kleinste en zwaarste man van het veld, kon vrij inkoppen waardoor Woudrichem op voorsprong kwam. De tweede thuisnederlaag dreigde maar vijf minuten later was het Rick Molenaar die de bal uit de lucht op zijn schoen nam en daarmee Dekker kansloos liet.

In de slotfase probeerde Papendrecht de overwinning nog te forceren door het inbrengen van Lorenzo van Wijk en Sem Meulstee. Het mocht echter niet baten. Ondanks het gelijke spel liep Papendrecht toch uit op naaste concurrent EBOH. Deze liet zich verrassen bij Tricht door daar met 4-2 te verliezen. Volgende week is de uitwedstrijd bij Altena. Een week later komt de huidige nummer 2 EBOH naar het Slobbengors.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Thiese, Van der Werff, Saffignani (Nieveld), Molenaar, Tilroe, Stewart, Van Gorp (Meulstee), Bernadina (Van Wijk).