REGIO – Gaat de provincie zelf woningen bouwen? Hoe maken we het busvervoer weer aantrekkelijk? En hoe gaan we naar 0 uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen? Deze vragen staan centraal in de nieuwe aflevering van Via Cultura LIVE, die volledig in het teken staat van het debat dat vorige week in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen werd gehouden.

“De Provincie gaat over een aantal belangrijke thema’s in onze stad. En de leden van de Provinciale Staten kiezen de leden van de Eerste Kamer”, laat Via Cultura weten. “Wij willen dan ook in debat met politieke partijen over o.a.:
-Wonen: Hoe komen inwoners aan een betaalbare woning. Gaat de Provincie ook zelf woningen bouwen?
-Chemours: Hoe gaan we naar 0-uitstoot in 2026?
-Energietransitie: Hoe houden we het betaalbaar en Hoe halen we onze doelen?
-Openbaar vervoer: Hoe maken we het weer aantrekkelijk? Hoe wordt het een goed alternatief voor de auto? Gratis busvervoer?”