‘Stap in de wereld van iemand met dementie’

0
217

PAPENDRECHT – De Rivas ledenorganisatie organiseert op maandag 27 maart de training ‘Stap in de wereld van iemand met dementie’. Deelnemers stappen door middel van ‘virtual reality’ in de belevingswereld van iemand met dementie. Zij kruipen door het kijken van een speciaal ontwikkelde film in de huid van deze mensen. De training duurt 1 uur en vindt plaats in Woonzorgcentrum De Waalburcht, Kleine Waal 6.

Begrijpen van dementie
In het leven van iemand met dementie blijken gewone dagelijkse zaken soms ingewikkeld en verwarrend. Het leven ziet er heel anders uit. En dat is voor de omgeving vaak lastig te begrijpen. Hierdoor kan het moeilijk zijn om op een goede manier met mensen met dementie om te gaan.

De training ‘Stap in de wereld van iemand met dementie’ helpt deelnemers deze mensen beter te begrijpen. Met het kijken van een film met een VR-bril ervaren deelnemers de wereld van mensen met dementie op een leerzame manier. Zij beleven waar mensen met dementie in het dagelijks leven tegenaan lopen. En hoe de omgeving op hen reageert. Deze ervaring met de VR-bril helpt mensen met dementie beter te begrijpen.

De training wordt gegeven door een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep.

Datum en locatie
De training duurt een uur. Per training kunnen twee personen, al dan niet uit een huishouden, deelnemen. De trainingen worden op maandag 27 maart tussen 9.00 en 16.45 uur gegeven in Woonzorgcentrum De Waalburcht, Kleine Waal 6.

Kosten
Deelname aan de training ‘Stap in de wereld van iemand met dementie’ kost € 25,- per persoon.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.