Dieven stelen twee koperen deuren uit grafkelder in Dordrecht

0
300
Essenhof, foto: Corrado Francke, RTV Dordrecht

DORDRECHT – In de nacht van 9 op 10 maart hebben dieven hun slag geslagen op begraafplaats Essenhof aan de Nassauweg in Dordrecht. In de loop van 10 maart werd een vernield slot gevonden bij het toegangshek van de begraafplaats. Toen werd al snel duidelijk dat dieven de twee koperen deuren hadden meegenomen.

De gemeente Dordrecht heeft aangifte van de diefstal gedaan en kijkt of het mogelijk is om de begraafplaats beter te beveiligen. Zo wordt gekeken of er beveiligingscamera’s op het terrein van Essenhof kunnen worden geplaatst. Daarnaast zou er extra surveillance nodig zijn rondom het terrein.

Gezien het gewicht van de deuren denkt de politie dat de dieven gebruik hebben gemaakt van een auto. De politie doet een beroep op opkopers van koper om extra alert te zijn als de koperen deuren bij hun worden aangeboden.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.