NLdoet: zaterdag bracht een zonnetje

0
249
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Nadat afgelopen vrijdag veel vrijwilligers bij onder natte omstandigheden aan de slag waren gegaan, was het zaterdag wel een mooie dag om te klussen.

Zaterdag kwamen burgemeester Margreet van Driel en alle Papendrechtse wethouders samen in het Odensehuis om daar aan het werk te gaan. Samen met de vaste vrijwilligers van het Odensehuis en de Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard werden de handen uit de mouwen gestoken. Er was aandacht voor de gasten en hun mantelzorgers, er werden mooie gesprekken gevoerd en spelletjes gedaan. De jeu de boulesbaan werd onder handen genomen en de tuin werd opgevrolijkt met kleurige viooltjes. Het was een prachtige dag en de zon scheen, wat een contrast met de vorige dag!

Jammer genoeg konden niet alle klussen doorgaan. In de Sociale moestuin was het nog veel te nat om te kunnen werken. Sommige organisaties hadden dit jaar geen aanmeldingen gekregen en moesten de klus annuleren of uitstellen.

Lik verf
Waar op zaterdag wel flink gewerkt werd, was bij Scouting van Brederode. Hier kregen de luiken van het gebouw een nieuwe lik verf. Bij muziekvereniging Excelsior was het ook gezellig druk: schoonmaken, verven, het uitzoeken van alle kabels en het inrichten van de nieuwe aanhangwagen, het werd allemaal aangepakt.

NLdoet: de Kooyker

In speeltuin de Wip-Wap en bij wijkvereniging de Kooij waren het de vaste vrijwilligers die de handen uit de mouwen staken. Gezellig werken met z’n allen en op z’n tijd een ‘natje en een droogje’.

RTV Papendrecht is op beide dagen van klus naar klus gereisd voor het samenstellen van een mooi beeldverslag dat een kleine indruk geeft van de diversiteit van vrijwilligerswerk. De reportage is binnenkort te zien op het YouTube kanaal van Vrijwilligerspunt Papendrecht, op de site van RTV-Papendrecht en via het tv-kanaal van de omroep.