Scream VI-schreeuwmeter van Papendrechtse influencer gaat viraal

0
290
Privé foto

PAPENDRECHT – Een video van TikTok-influencer Glenn Eilbracht uit Papendrecht is zondagmiddag – drie dagen na publicatie – door 28 miljoen mensen bekeken. Tienduizenden mensen hebben zijn clip van de start van een speciale viewing van de nieuwste Scream-film geliket. Ook het aantal volgers van zijn Instagram- en TikTok-account steeg flink.

De 34-jarige Eilbracht was vorige week samen met andere Nederlandse ‘influencers’ en fans uitgenodigd voor een voorvertoning van Scream VI, de zesde film in de gelijknamige serie horrorfilms. Dat was in Amsterdam in een speciaal bioscoopzaaltje van Universal Pictures Netherlands. De vertoning werd gepresenteerd door YouTuber Kwekkelkop.

Glenn is al jaren fan van de Scream-reeks en had zijn eigen masker bij zich. De film moest in stijl beginnen: ‘Scream to start the film’, stond er op het filmdoek. Pas toen de toeschouwers hun longen uit hun lijf schreeuwden en de Scream-schreeuwmeter groen uitsloeg, doofden de lichten in de zaal en kon de horror beginnen.

Taart
Glenn filmde de schreeuwsessie en deed er in eerste instantie niets mee. Maar donderdag, toen de film officieel werd uitgebracht in de Verenigde Staten, besloot hij de video toch op TikTok te zetten. “Vrijdagochtend liep het snel op: 400 views, een uur later 900.000 views en al snel 1 miljoen. Toen zei ik op mijn werk, ‘als ik de 2 miljoen haal, dan haal ik taart’.”

Bij één taart mag het eigenlijk niet blijven, want nu de film ook in Europa in de bioscopen draait, blijven de viewings oplopen. Op Glenns TikTok-account en op zijn Instagrampagina. “Aan de statistieken kan ik zien dat onder anderen mensen uit Polen, Duitsland, Italië, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk de video liken.”

Verschillende online nieuwsaccounts benaderen Glenn met de vraag of ze de clip mogen delen. Zelf vindt hij het een ‘giller’ dat zoiets kleins wereldwijd viraal kan gaan.

Screen shot: Glenn Eilbracht

Teller tikt door
Glenn Eilbracht kan het zelf niet geloven. Op zijn socials heeft hij er inmiddels ook tienduizenden volgers bij gekregen. “Ik zat een beetje in een dip met mijn TikTok. Ik had veel geplaatst in coronatijd, maar nu was het al een tijdje stil. Ik overlegde met een vriendin of het zin had dit te delen, wij geloofden eigenlijk niet dat het viral zou gaan.”

Niets is minder waar, in de tijd tussen het telefoontje van Glenn met RTV Rijnmond en de publicatie van dit artikel komen er 1,5 miljoen views bij op de teller. Ter vergelijking: de video van Arjan Lubach ‘America first, Holland second’, gericht aan toenmalig president Donald Trump staat sinds de publicatie zes jaar geleden op 29 miljoen.

En de teller op Eilbrachts TikTok loopt door…

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.