Weer geen winst voor Drechtstreek

0
240
Ton Groffen in actie, foto Piet van Beest

PAPENDRECHT – Omdat het hoofveld na de vele regenval te slecht was om te bespelen, speelde Drechtstreek de wedstrijd tegen Arkel op het kunstgras. Wist Drechtstreek in oktober de wedstrijd in Arkel nog te winnen met 1-3, nu gingen de drie punten mee terug naar Arkel. De tegenstander wist de wedstrijd met 0-2 te winnen na twee vroege goals.

Al na een minuut of tien kwam Drechtstreek goed weg toen een kopbal van Arkel op de lat eindigde. De bal kwam zelfs twee keer via de onderkant van de lat het veld weer in maar het bleef 0-0. Arkel leek kansen te ruiken want het zette stevig aan. Wesley Swets, die te veel ruimte kreeg, maakte daar goed gebruik van en haalde van buiten de zestien hard uit voor de 0-1. Niet lang daarna leek Max Voogelaar de gelijkmaker in te schieten maar zijn schot ging rakelings naast het doel van doelman Jari van Baalen.

Zo’n tien minuten voor het eind van de eerste helft maakte Remie Schuurman voor Arkel de 0-2. Zijn stiftbal van afstand eindigde op de lat en stuitte ongelukkig tegen de hiel van doelman Joris Moesman die hem daardoor in eigen doel tikte.

In de tweede helft probeerde assistent-trainer Buddy Vogel, die de zieke Paul Koster verving, door het inbrengen van vijf wisselspelers de achterstand in te lopen. De ploeg werd wel gevaarlijker en wist zich ook enkele kansen te scheppen maar doelman Van Baalen wist alle kansen te neutraliseren. Tot scoren kwam de ploeg niet meer en de 0-2 nederlaag kon alleen maar zeer teleurstellend worden genoemd. Waar het enkele weken geleden nog leek te strijden voor een periodetitel staat het door de nederlaag nu op de zesde plaats van de ranglijst.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Ameide op het programma. Aanvang van die wedstrijd is 15.00 uur.