Slecht spelend Papendrecht wint toch

0
307
Foto: aangeleverd

NIEUWENDIJK – Op zaterdagmiddag 11 maart ging koploper Papendrecht op bezoek bij staartploeg Altena. Een miserabele wedstrijd leverde een nipte 0-1 zege op. De rood-zwarten, die weer 5 basisspelers misten door blessures en vakanties, speelden de eerste helft ongeïnspireerd en fantasieloos. Het balbezit was voornamelijk voor Papendrecht maar buiten een bal die voorlangs ging en net gemist werd door Djerrel Saffignani was er niets te beleven. Bij Papendrecht lukte niets en Altena kon niets.

Na de rust was er een ander Papendrecht te zien. Mede door het inbrengen van Jarden van Ek was er meer dreiging. De eerste kans was voor Lorenzo van Wijk die perfect bediend werd door Norichio Nieveld die hem alleen voor de keeper zette. Oog in oog met Altena-doelverdediger Bas Visser kon de spits de eerste kans niet verzilveren. In de 64e minuut was het dan toch raak. Job van der Werff stoomde op links op. In het zestienmetergebied kreeg hij de bal bij Jarden van Ek die Bas Visser in de korte hoek verraste.

Niet veel later was Papendrecht dicht bij de 0-2. Djerrel Saffignani kon na een balverovering alleen richting het Altena-doel waar hij Bas Visser tegenkwam die redding bracht. De rebound werd door Jarden van Ek op de paal geschoten. Nadat Norichio Nieveld geblesseerd uitgevallen was, was de lijn weer volledig uit de ploeg. Altena zocht met de lange bal de diepte en zorgde met corners nog voor enig gevaar, maar kwam niet tot scoren. Een benauwde maar zeer belangrijke overwinning.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Thiese (Nieveld (Stewart)), Van der Werff, Saffignani, Molenaar, Tilroe, Van Gorp (Van Ek), Van Wijk (Meulstee), Bernadina.