Zaterdag 25 maart Kapelconcert in Trinitatiskapel

0
254

DORDRECHT – Op zaterdagmiddag 25 maart 2023 is het derde concert in de serie Kapelconcerten van de Dordtse musicus Alisa van Dijk. Deze keer is het muzikale woord aan toporganist Adriaan Hoek in samenspel met violiste Alisa van Dijk.

Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus. In 2018 heeft hij zijn diploma Konzertexam behaald aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg cum laude. Adriaan won in 2015 vier eerste prijzen en in 2018 drie eerste prijzen op internationale orgelconcoursen. In 2019 heeft hij ook nog 3 internationale prijzen gewonnen in de USA en Italië. Hij mag zich The Young ECHO Organist of 2016 en 2018 noemen. Hij gaf concerten in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Adriaan is de stadsorganist van Rotterdam en de vaste bespeler van o.a. het grote Doelenorgel.

Alisa van Dijk is cum laude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus. U hoort deze middag een afwisselend en feestelijk programma met werken van o.a. J.S. Bach ( sonate BWV 1017 voor viool en b.c. ) en Josef Rheinberger ( Sechs Stücke Op. 150 voor viool en orgel ). Het concert is absoluut bijzonder. Niet alleen vanwege de ongedwongen sfeer, maar vooral ook door het fraaie programma en de humoreske toelichtingen, waardoor er voor iedereen ‘eye-openers’ (en ‘ear-openers’) zullen zijn.

Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.
De aanvang is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur.
De toegang is slechts € 10,– en kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang.
Adres: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 in Dordrecht.
Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat, slechts 100 meter van de kerk. Voor meer info: www.alisavandijk.nl en www.adriaanhoek.nl.