A16 over de Van Brienenoordbrug drie nachten afgesloten voor onderhoud

0
393
Van Brienenoordbrug, foto: Rijkswaterstaat

REGIO – De A16 over de Van Brienenoordbrug is dinsdagavond en de aansluitende nacht in beide richtingen volledig afgesloten. Rijkwaterstaat test de technische installaties. De slagbomen gaan om 22:00 uur naar beneden, om woensdag om 05:00 uur weer open te gaan. In de nachten daarna wordt de weg gedeeltelijk afgesloten voor ander onderhoudswerk aan de brug.

Er wordt komende nacht onder meer gekeken of de verkeerslichten, slagbomen en matrixborden werken. Ook zal de brugklep regelmatig open en dicht gaan. Rijkswaterstaat voert dit soort tests jaarlijks uit.

De opritten 27 (Alexander), 26 (Kralingen) en 25 (Capelle a/d IJssel) richting Ridderkerk en oprit 24 (Feijenoord) in de richting Den Haag zijn al vanaf 21.00 uur afgesloten. Dat geeft Rijkswaterstaat de tijd de werkzaamheden voor te bereiden.

De afritten 26 (Kralingen), 25 (Rotterdam-Centrum) vanaf Den Haag en 24 (Feijenoord) vanaf Ridderkerk zijn dan nog wel toegankelijk, maar vanaf 22:00 uur zijn de op- en afritten 24 (Feijenoord), 25 (Capelle a/d IJssel) en 26 (Kralingen) alsnog tot 05:00 uur dicht.

Er zijn omleidingen ingesteld, die naast en boven de A16 worden aangegeven.

Bouten aandraaien, gedeeltelijke afsluiting
In de twee nachten daarna draait Rijkswaterstaat de bouten aan in de houten brugklep. Dat leidt tot een gedeeltelijke afsluiting van de A16 over de Van Brienenoordbrug.

Van woensdag op donderdag is de parallelbaan in beide richtingen dicht. De hoofdrijbaan is dan wel toegankelijk. In de tweede nacht, van donderdag op vrijdag, is de hoofdrijbaan in beide richtingen niet toegankelijk. Verkeer kan de parallelbaan nemen. De afsluitingen zijn ook in deze twee nachten van 22:00 uur tot 05:00 uur.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.