Dertig tips over dode baby in de Lek

0
266
Rivier de Lek

REGIO – De politie heeft dertig tips binnengekregen over het babylijkje dat begin deze maand in de Lek is gevonden. De tips hebben nog niet geleid naar de ouders van kindje.

Het overleden meisje werd op 3 maart gevonden in een zijarm van de rivier aan de Schuwacht, de dijk tussen Lekkerkerk en Krimpen aan den IJssel. De baby werd aangetroffen in een donkergrijze plastic zak en bleek te zijn geboren na een voldragen zwangerschap. Volgens Omroep West lag het kindje mogelijk al weken in het water.

De politie onderzoekt niet alleen wie de ouders zijn, maar ook waar het kindje is achtergelaten. Daarnaast maakt de politie zich nog zorgen over de moeder van het kind, omdat onduidelijk is of zij de juiste zorg heeft gekregen.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.