Dirigent Nico van der Meel neemt afscheid van het Drechtsteden Bachkoor

0
269

DORDRECHT – Op 25 maart geeft het Drechtsteden Bachkoor onder leiding van dirigent Nico van der Meel een uitvoering van de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach in de Augustijnenkerk in Dordrecht.

Deze passie krijgt een muzikale en liturgische aanvulling en leerlingen van de Koorschool in Dordrecht zingen delen mee. Het koor wordt begeleid door Collegium Delft. Voorafgaand aan deze uitvoering vindt op 14 maart een lezing plaats over de Johannes-Passion in de Trinitatiskapel.

Afscheid Nico van der Meel van Drechtsteden Bachkoor
Met dit concert neemt dirigent Nico van der Meel na ruim 10 jaar afscheid van het koor om het wat rustiger aan te gaan doen. Nico van der Meel is een specialist op het gebied van oude muziek en is naast zijn werk als dirigent als tenor op alle belangrijke (internationale) podia te horen.

Koorschool Dordrecht blij met uitnodiging
Kinderen die graag zingen kunnen terecht op de Koorschool te Dordrecht. De artistiek leider van de Koorschool, Ingrid van Herk, ziet de samenwerking als een mooie kans voor de leerlingen om ervaring op te doen met een ‘volwassen koor’: “Voor een aantal kinderen is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met het zingen van Bach en de nieuwe uitdagingen die deze tijdloze muziek met zich meebrengt

Collegium Delft en de solisten
Onder de naam Collegium Delft treden de musici van Camerata Delft op als begeleidingsensemble van het Drechtsteden Bachkoor. Als solisten treden op Wendy Roobol, sopraan; Elsbeth Gerritsen, alt; Adrian Fernandes, tenor; Twan van der Wolde, tenor Berend Eijkhout, bariton en Marc Pantus, bariton.

Lezing Trinitatiskapel
Op 14 maart verzorgt Nico van der Meel tevens een lezing over de Johannes-Passion. De lezing vindt plaats in de Trinitatiskapel, gevestigd aan de Vriesestraat 22. Nico van der Meel zal spreken over de Passies van Bach en o.a. ingaan op de verschillen tussen de Matthäus Passion en de Johannes-Passion. Het publiek krijgt daarbij de gelegenheid samen met het koor enkele koralen te zingen.

Kaarten
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via https://www.ticketkantoor.nl/shop/JP-plus. Kaartverkoop aan de deur is mogelijk. De prijzen aan de deur zijn € 2 hoger. In verband met de doorstroming bij de ingang, verzoeken wij u om uw kaarten vooraf online te kopen. Voor meer informatie zie www.drechtstedenbachkoor.nl.