Papendrechter Bert Blase moet politiek Alkmaar uit de problemen helpen

0
271
Foto: RTV Papendrecht

PAPENDRECHT – Papendrechter Bert Blase gaat een poging doen de gemeente Alkmaar uit een politieke crisis te helpen. Blase is gevraagd verkenner te worden in een eerste fase van de formatie van een nieuw college van B&W. Hij heeft deze opdracht aangenomen.

Het zittende college werd maandagavond door de gemeenteraad naar huis gestuurd. Het dienstverband van de wethouders werd na een aangenomen motie per direct beëindigd. Vorige week was al een wethouder afgetreden nadat de raadsfractie van zijn lokale partij zich terugtrok uit de coalitie.

De Alkmaarse burgemeester Anja Schouten zal nu de taken van het college waarnemen. Zij zal alleen ‘onuitstelbare besluiten’ kunnen nemen.

Bert Blase was al eerder actief in Noord-Holland. Van 2017 tot 2021 was hij waarnemend burgemeester in Heerhugowaard.