Tweemaal zilver voor de ritmische gymnastiek meisjes van Olympia

0
342

AALSMEER – Zondag 12 maart stond voor alle meiden van de selectie Ritmische Gymnastiek (RG) de allereerste groepswedstrijd op het programma. ’s Morgens om 8:30 uur mochten de benjamins starten met hun oefeningen zonder materiaal. Voor Olympia deden er twee groepen mee. De eerste groep bestond uit: Emily, Vivian, Liva en Julia. De tweede groep bestond uit: Milou, Enora, Leah en Kayleigh.

Op de vloer voor de jury waren ze nog wel een beetje onzeker, maar ze hebben de oefening netjes binnen de tijd afgerond. Tijdens de prijsuitreikingen mochten beide groepen het zilver mee naar huis nemen. ’s Middags was het de beurt aan de junioren. De groep bestond uit: Mirjam, Yuliya, Julia, Sienna, Anneloes, Mirthe, Alicia en Amélie. Zij lieten een oefening met bal zien en met zes meiden tegelijk op de vloer. Helaas moest er een bal het veld verlaten waardoor er een reserve bal gepakt moest worden. Maar alle risicovolle en grote gooien werden gevangen. Zij maakten het tot het einde toe spannend en mochten tijdens de prijsuitreiking ook de zilveren medaille mee naar huis nemen.

De selectie is weer een ervaring rijker en weet nu op welke foutjes ze moeten gaan trainen en op welke punten ze de oefening moeilijker moeten maken. Op zaterdag 22 april in Amsterdam kunnen de meiden nogmaals laten zien wat ze kunnen en kunnen ze zich wellicht gaan plaatsen voor het NK in Deventer voor de junioren of voor het NK in Ahoy voor de benjamins.