Open huis Seringenstraat 16 op 1 april

0
352

PAPENDRECHT – Voordat de AMV-locatie voor alleenstaande, minderjarige vluchtelingen aan de Seringenstraat wordt geopend, biedt de gemeente geïnteresseerden de gelegenheid rond te kijken in het gebouw. Dit zal gebeuren op zaterdagmorgen 1 april.

De verbouwing door het COA van het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Seringenstraat 16 nadert haar einde. Mensen in de buurt hebben vast gezien dat Stedin een extra kabel heeft getrokken, wat in de Seringenstraat iets hinder geeft door een opengebroken straat. De aannemer doet rond het gebouw nog wat aanpassingen. Op het perceel komt een zitgedeelte voor de jongeren en een fietsenstalling. Na deze werkzaamheden zal op 1 april a.s. de AMV-locatie haar deuren openen. Dat betekent dat er vanaf begin april 2023 maximaal 50 minderjarige, alleenstaande vluchtelingen (AMV) in de Papendrechtse wijk Kraaihoek komen wonen.

Kleding en/of spullen over voor de alleenreizende jongeren?
De jongeren komen vaak in Ter Apel aan met een rugtas of alleen met de kleding die ze aan hebben, omdat ze door oorlog of onderweg hun spullen zijn kwijt geraakt. Wie kleding of spullen over heeft die de jongeren kunnen gebruiken, kan ze daar heel blij mee maken. Naast gewone kleding zijn ze ook blij met sportkleding, sport- en voetbalschoenen en zwembroeken.

Omdat het COA-team niet in staat is om deze spullen in te zamelen, heeft de gemeente afspraken gemaakt met kringloopwinkel Opnieuw & Co. Heeft u zelf spullen over of wilt u bijvoorbeeld als vereniging spullen doneren, dan kunt u deze inleveren bij Opnieuw & Co aan de Burgemeester Keijzerweg 22, met de vermelding dat dit voor de COA-opvanglocatie bedoeld is.

Geen grotere goederen
De gemeente verzoekt iedereen om geen grotere goederen zoals meubels in te zamelen. Dit is niet nodig, omdat het pand al is ingericht. Het COA zorgt dat spullen die de jongeren nodig hebben eerlijk worden verdeeld. Wat er overblijft zal Opnieuw & CO. zelf verkopen.

AZC op Distripark in Dordrecht gaat door
Het Asielzoekerscentrum (AZC) dat gepland was op een kavel op bedrijventerrein Distripark in Dordrecht gaat er inderdaad komen. Dat concludeert het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht heeft daarop op 14 maart het principebesluit bekrachtigd om dit terrein aan te bieden voor een AZC voor minimaal 500 asielzoekers voor een periode van maximaal 10 jaar.