Bibliotheek AanZet en The Movies Dordrecht slaan de handen ineen

0
262

DORDRECHT – “Al tijden was er een sluimerende wens om samen wat op te zetten”, vertelt Tobias van Lisdonk van Bibliotheek AanZet. “Na veel overleggen, kwamen de eerste concrete ideeën op tijdens de corona-periode. Daar hebben we op voortgeborduurd, wat nu leidt tot ons eerste evenement.” Op zaterdagavond 1 april presenteren The Movies en Bibliotheek AanZet een speciale Murakami-avond in de bioscoop.

“De bezoeker krijgt een avond vol onbekende Murakami feiten. Zo duiken we in zijn literaire inspiraties en gaan we de diepte in door de verschillen tussen boek en film uitgebreid te behandelen”. Daarnaast onthullen ze die avond ook een primeur, iets wat de heren verder in het midden laten.

Deze week loopt de boekenweek met als thema “ik ben alles”. In de boeken van Japanse schrijver Haruki Murakami is alles mogelijk. Murakami vertelt vaak over gedaanteverwisselingen van zijn personages. Hiermee vergaart hij veel succes en zijn er inmiddels vier films gemaakt gebaseerd op zijn werk. Later deze maand komt de vijfde verfilming uit: “Blind Willow, Sleeping Woman”. De film bestaat uit een collectie van korte verhalen en vormt de perfecte aanleiding voor een speciale thematische avond.

“Zaterdag 1 april begint het eerste evenement van een blijvend cultureel partnerschap tussen de bibliotheek en de bioscoop”, vertelt Jelmer Hemmes van de The Movies. Over de keuze voor Murakami hoefden beide heren niet lang na te denken. “Murakami is al jaren populair in Nederland met onder andere Drive My Car, Norwegian Wood en 1Q84. Nu willen wij dit aanpakken door een boek+film avond met lezing te presenteren”.

De kaartverkoop is al gestart. Vanaf woensdag 15 maart is het mogelijk om kaarten te bestellen voor Haruki Murakami: Blind Willow, Sleeping Woman via www.themoviesdordrecht.nl/films/blind-willow-sleeping-woman