Eindelijk met de metro naar Hoek van Holland Strand

0
317

REGIO – Keer op keer werd het uitgesteld, maar binnenkort kun je toch echt met de metro naar Hoek van Holland Strand. Het moest vorige zomer al kunnen, maar iedere keer bleek dat de systemen nog niet goed werkten en de baan niet in orde was.

De RET was al sinds mei vorig jaar bezig met het testen van het laatste stukje Hoekse Lijn, van station Haven naar station Strand. Wethouder Karremans liet eerder weten dat het om ‘restpunten’ ging waaraan gewerkt werd. Wat precies de oorzaak van het oponthoud was, was onduidelijk. Maar nu is er ‘positief nieuws’, laat de wethouder weten. Karremans houdt nog een slag om de arm, maar als in de slotfase van het testen geen ‘zaken boven water komen’, kan de zogenoemde Metro aan Zee op 31 maart van start.

Met de bus
Badgasten die naar het Hoekse strand wilden, moesten tot nu toe altijd gebruikmaken van een bus. Eigenaren van strandtenten waren niet blij met de enorme vertraging. Ze noemden het ‘zwaar waardeloos’.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.