Drechtstreek verliest ook van Ameide

0
263

AMEIDE – Ook de uitwedstrijd tegen Ameide eindigde teleurstellend voor Drechtstreek. Het verloor met 2-1. Na een zeer matige eerste helft kwam de ploeg goed terug. Kansen op een gelijkspel waren er zeker maar het lukte niet om te scoren en de ploeg moest toch met lege handen terug naar Papendrecht.

Op een winderig sportpark Meihoven toonde Ameide dat het in een goede vorm steekt. Drechtstreek was weliswaar vaker in balbezit, maar het gevaar kwam duidelijk van de thuisploeg. Halverwege de eerste helft maakte René van Middelkoop de openingstreffer na een hoge bal van achteruit door Roel de Kruijk. Het leek even op een buitenspelsituatie, maar de 1-0 stond op het bord. Tien minuten later brak Roy de Blank over rechts door en hij gaf de bal voor bij de eerste paal waarop Roel de Kruijk ook de 2-0 in kon schieten. Drechtstreek wist in deze fase van de wedstrijd matig tegenspel te bieden waarbij vooral de passing duidelijk te kort schoot.

Na rust toonde Drechtstreek meer stootkracht. Kort na de start vuurde Dion Warner keihard op het Ameide doel, maar zijn schot werd afgeslagen door Ameide doelman Fabian den Hartog. In de rebound daarvan schoot Warner de bal tegen de buitenkant van de paal zodat de aansluitingstreffer uitbleef. De ploeg van Paul Koster toonde veel meer aanvalskracht dan in de eerste helft. Max Voogelaar kreeg een fraaie kans op aangeven van Ties van Aggelen, maar zijn kopbal ging over. Kort daarna werd een voorzet van Van Aggelen door een tegenstander bijna in eigen doel geschoten. Tegen het einde van de wedstrijd was het Luuk Bouw die met een fraai schot van net buiten de zestien de 2-1 op het bord bracht, maar dat was te weinig om zelfs maar één puntje te veroveren. Ameide kreeg nog wel de kans op de 3-1, maar Kevin Kroeze verspeelde die kans.

Geconcludeerd kan worden dat de goede ‘flow’ waarin Drechtstreek enige tijd verkeerde weer enige tijd geleden is. Ook al had de ploeg van Paul Koster op grond van de tweede helft wel een puntje verdiend, de ploeg is teruggezakt naar de 7e plek op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt de ploeg thuis tegen Dilettant, dat laatste staat. Aanvang van de wedstijd in het Oostpolderpark is 14.30 uur.