Goud, zilver, brons voor Olympia-meisjes uit geboortejaar 2010

0
247
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Afgelopen zaterdag mochten de meisjes van de selectie Ritmische Gymnastiek van Olympia naar Heinenoord voor de tweede plaatsingswedstrijd. Alle meisjes nemen deel in de Tweede Divisie en hopen zich na 3 kwalificatiewedstrijden te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. De vorige wedstrijd in januari was sensationeel, want toen namen de meisjes met elkaar 11 medailles mee naar huis.

Om 8.00 uur mochten de Benjamins aantreden met hun baloefening. Het was goed te zien dat er de afgelopen weken hard getraind was op de netheid van de oefening. Alle ballen werden hoog de lucht in gegooid en netjes opgevangen met twee en soms ook al met één hand. In het geboortejaar 2014 beet Kayleigh Kirchyunger het spits af en zette een mooie hoge score neer. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat niemand zich met deze score kon meten en kreeg Kayleigh dan ook het goud omgehangen. In hetzelfde geboortejaar 2014 werd Enora Verveer 3de, Leah Zwaan 5de, Liva Akpullukcu 6de en Julia van Stiphout werd in deze categorie 9de. In het geboortejaar 2013 kreeg Milou van Leeuwen het zilver omgehangen en werd Jill van de Berg 11de.

Daarna mochten de Benjamins een duo-oefening Zonder Materiaal laten zien. Hierbij is het belangrijk netjes synchroon te werken en worden er verschillende onderdelen samen uitgevoerd door middel van liften of koprollen, radslagen en overslagen over elkaar heen of onder elkaar door. Enora en Liva behaalden een 5de plaats, Milou en Kayleigh werden 6de en Julia en Leah werden 7de. Leah mocht ook nog een keer op met Jill, maar toen verliep de oefening niet in de juiste richting en werden de meisjes samen 12de.

Vervolgens was het de beurt aan de Pre-junioren. Ook zij mochten hun duo-oefening laten zien aan het publiek en de deskundige jury. Sophie en Lova mochten op het hoogste schavot plaatsnemen en de gouden medaille in ontvangst nemen. Julia en Marly eindigden op een mooie 9de plaats.

Ook mochten deze meisjes ook nog individueel de vloer op en hun baloefening laten zien. In geboortejaar 2012 werd Lova van der Graaf 1ste. In geboortejaar 2011 werd Julia de Groot 1ste, Sophie van Leeuwen 4de en Marly Visscher 13de.

Toen was het de beurt aan de Junioren. Zij lieten dit keer een lint-oefening zien. De jury beoordeelt de oefening op moeilijkheid met lichaam, moeilijkheid met het lint, de artistieke uitvoering en de netheid. In geboortejaar 2010 werd het hele podium bezet door meisjes van Olympia. Isabel van der Ploeg werd 1ste, Sienna van Dordregt 2de en Anneloes Wemmers 3de. Op de 5de plaats eindigde Mirthe Raimond en Yuliya Boon werd hier 6de. In geboortejaar 2010 werd Mirjam Vroegindeweij 3de en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Sanne van de Berg werd in deze categorie 6de.

Als laatste was het de beurt aan de Senioren. Zij lieten een lint- en hoepeloefening zien. Amélie van de Burch en Alicia Lagewaard maakte ook dit keer het medaillefeest voor Olympia compleet, want zij eindigden op de 1ste en 3de plaats. In totaal gingen dus 12 medailles mee naar huis voor de gymnastes van Olympia.