Oud-staatssecretaris Fred Teeven verkenner voor coalitie Zuid-Holland

0
237

DEN HAAG – Op verzoek van BBB gaat Fred Teeven, oud-staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, de mogelijke opties voor een coalitie in Zuid-Holland onderzoeken. De gesprekken met de fracties starten vanaf dinsdag.

“De BoerBurgerBeweging heeft met haar behaalde zetels in Zuid-Holland een duidelijk signaal afgegeven dat de belangen van boeren en burgers serieus genomen moeten worden”, aldus Hans Veentjer fractievoorzitter van BBB.

BBB werd met 13,7 % van de stemmen de grootste partij in Zuid-Holland, gevolgd door de VVD (13,1%) en GroenLinks (7,8%). De voorlopige uitslagen kunt u hier vinden.

Het Centraal Stembureau maakt op vrijdag 24 maart na 10.00 uur de definitieve uitslag voor Provinciale Staten van Zuid-Holland bekend. Op 29 maart worden de gekozen Statenleden beëdigd.