Hoe Lucky werd gepakt: in een bestelbusje, stinkend en met de revolver waarmee hij zijn zijn ex en haar moeder neerschoot

0
277
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – Minh Nghia V. ,alias Lucky, leefde voordat hij gearresteerd werd in een lichtgrijze bestelauto. In die gehuurde wagen werd hij op 25 februari aangehouden op de Kethelbrug in Schiedam. Lucky zag er onverzorgd uit en stonk. In de auto lagen slaapspullen en een vuurwapen. Dat zeggen bronnen rond het opsporingsonderzoek.

V. was op de vlucht voor de politie nadat hij op 21 januari in Zwijndrecht twee vrouwen neerschoot. Zijn ex-schoonmoeder overleefde de aanslag niet, zijn ex-partner Anneke raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zij is inmiddels buiten levensgevaar.

Na de beschieting bij winkelcentrum Walburg begon de politie een intensieve klopjacht. Rechercheurs vermoedden dat de voortvluchtige schutter hulp kreeg van anderen en diverse vluchtauto’s gebruikte.

Lucky wist ruim een maand uit handen van de politie te blijven. Na een tip van een oplettende burger liep hij eind februari in Schiedam tegen de lamp. De tipgever had de meest gezochte misdadiger van dat moment zien lopen in de buurt van een supermarkt.

Een arrestatieteam van de politie reed V. kort daarna klem op de Kethelbrug. Het team stond al een tijdje paraat in Schiedam, omdat er aanwijzingen waren dat Lucky zich daar ophield. Er waren onder meer signalen van zijn telefoon opgevangen.

In de auto, die gehuurd was op naam van een andere persoon, lag het vuurwapen waarmee Lucky in Zwijndrecht had toegeslagen. Er zaten nog een paar kogels in. Verder lagen er spullen om te overnachten in de bestelauto. De wagen had een deuk aan de zijkant, vermoedelijk van een aanrijding.

Na zijn arrestatie heeft V. zijn misdrijf direct bekend. Hij zei geen hulp te hebben gehad van anderen. Justitie heeft aan twee personen tipgeld uitgekeerd. Het gaat in totaal om 30 duizend euro.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.