Papendrechtse bibliotheek in gemeentehuis wordt feestelijk geopend

0
197

PAPENDRECHT – Op maandag 27 maart wordt de bibliotheek in het gemeentehuis feestelijk geopend. De locatie in het gemeentehuis is al in gebruik sinds december vorig jaar. Na de officiële opening is er van alles te beleven in de bibliotheek met een complete feestweek.

De opening van de bibliotheek vindt plaats om 13:00 uur door directeur-bestuurder Ankie Kesseler van Bibliotheek AanZet, burgemeester Margreet van Driel en de wethouder van Cultuur Jan Dirk van der Borg. Sterk Papendrecht biedt een bijzonder schilderij aan, gemaakt door de vorige burgemeester en inwoners. Ook heeft Bibliotheek Papendrecht nog een verrassing in petto.

Activiteiten tijdens de feestweek in de bieb
Bibliotheek Papendrecht organiseert iedere week activiteiten voor de inwoners, maar deze week worden die extra speciaal Zo kan iedereen de hele week meedoen met een uitdagende speurtocht én is er een kleurwedstrijd, waarmee men kaartjes kan winnen voor de Avonturenboerderij Molenwaard.

De extra activiteiten op een rijtje
Wat: Lexlab: Doodle 3D voor kinderen
Wanneer: Dinsdag 28 maart van 15:45 tot 16:45 uur

Wat: Meet & Greet met Fien & Teun
Wanneer: Woensdag 29 maart om 13:30, 14:30 en 15:30 uur

Wat: ‘Ert’ knutselen met gerecyclede materialen
Wanneer: Zaterdag 1 april van 11:00 tot 12:00 uur

Daarnaast is er deze week bij veel activiteiten een extraatje om met iedereen de nieuwe bibliotheek te vieren. Zoals zelfgemaakte hapjes bij het Taalcafé, wat lekkers bij koffie met… en bij Klik & Tik. Op vrijdag wordt Het Geheugenkabinet officieel geopend in de bibliotheek.

Een Dijk van een Huis
Vanaf 19 december 2022 is Bibliotheek Papendrecht geopend op de nieuwe locatie in het gemeentehuis. De samenvoeging van het gemeentehuis en Bibliotheek AanZet biedt kansen voor inwoners, de gemeente en de bibliotheek. Samen bouwen we Een Dijk van een Huis, een nieuwe omgeving voor de samenleving. Een fijne, inspirerende plek die Papendrechters volop mooie kansen op het gebied van ontmoeting, ontwikkeling, kennisdeling en informatievoorziening biedt.