Boomfeestdag 2023 Papendrecht: (met) Bomen Werken

0
348
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Tijdens de boomfeestdag afgelopen woensdag hebben 37 leerlingen uit groep 7 van de Prins Florisschool heesters geplant in park Wilgendonk. Wethouder groen Jan Dirk van den Borg assisteerde twee leerlingen met het planten van de eerste heesters.

“Bomen zijn belangrijk voor een gezond leefklimaat. In Papendrecht vinden we bomen en groen belangrijk in de leefomgeving. Groen is belangrijk voor het comfortabel kunnen wonen, werken en recreëren. Daarom houden we Papendrecht groen en vergroenen we waar mogelijk. De boomfeestdag is een mooie aanleiding om bomen te planten in onze gemeente en bij te dragen aan de biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Maar ook een mooie aanleiding om kinderen te betrekken bij de natuur en uit te leggen hoe dat bijdraagt aan een gezond klimaat. Ik heb dan ook ondanks het grijze weer een mooie ochtend gehad”, aldus wethouder Van der Borg.

Jan Dirk van der Borg, foto: aangeleverd

Beplanting
De heesters die zijn geplant zijn gekozen vanwege hun bloei, vruchten of beide en komen van nature in de omgeving voor. Denk daarbij aan hazelaar, wilde kardinaalsmuts, meidoorn en Gelderse roos. Deze soorten trekken vogels, bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan en leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit.

Het landelijke thema van de boomfeestdag 2023 is ‘(met) Bomen Werken!’. Een actueel maatschappelijk thema is het planten van (meer) bomen. Ze zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering en het herstel van biodiversiteit. Bomen en planten zorgen voor een gezond klimaat. Ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren.