‘Het oog van Jan Veth’: rondleiding in Nederlandse Gebarentaal

0
242
Foto: aangeleverd

DORDRECHT – In Het oog van Jan Veth. Schilder en criticus rond 1900 kun je genieten van de uitzonderlijke portretten die Jan Veth (1864-1925) maakte. Het is de eerste grote overzichtstentoonstelling over de in Dordrecht geboren schilder en kunstcriticus. Op zaterdag 15 april kan er een rondleiding in Nederlandse Gebarentaal worden gevolgd door de tentoonstelling. Deze wordt gegeven door een gids die zelf doof is.

Het Dordrechts Museum organiseert al langer rondleidingen voor doven en slechthorenden, zodat zij ook in hun eigen taal de collectie en tijdelijke tentoonstellingen kunnen ontdekken. Tijdens deze rondleiding maak je kennis met Jan Veth als een van de meeste gewaardeerde portretschilders en meest gerespecteerde kunstcritici van zijn tijd.

Deze rondleiding wordt aangeboden in samenwerking met stichting IN Gebaren.

Aanmelden kan via www.dordrechtsmuseum.nl/gebarentaal. De prijs is 15 euro per persoon.