Eerste wandelgroep die in de avond gaat lopen

0
295
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – De stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord heeft de ambitie om van Papendrecht een wandelstad te maken. De gemeente geheel wandelgroep dekkend maken is hier een uitwerking van. Na binnengekomen behoefte om in de avond te gaan wandelen gaat er vanaf maandag 3 april 2023 om 19:00 uur een wandelgroep in de avond lopen.

Vanaf winkelcentrum Westpolder (ingang aan de Jan Steenlaan) wordt er wekelijks een uurtje gewandeld. De eerste wandelingen zullen onder begeleiding staan van een professional. Dagelijks wandelen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Daarnaast verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Wie veel wandelt, vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen. Dagelijks wandelen verlaagt het risico op diabetes type 2 met maar liefst 58 procent.

Wil jij vanaf maandag 3 april mee wandelen?
De wandelingen starten om 19:00 uur bij de ingang winkelcentrum Westpolder (ingang Jan Steenlaan) en duren een uur. Na de wandeling is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een kopje koffie of thee. Als je mee wilt wandelen, laat dan een berichtje achter bij John van der Sluis via info@lopendstilstaan.nl, bel 06 – 14 44 20 69 of kom gewoon naar De Westpolder.

Heb je ook een mooi idee wat aansluit bij het Vitaliteitakkoord en heb je daar nog ondersteuning bij nodig? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht via mstraver@teamsportservice.nl.