Vernieuwde bieb officieel geopend

0
245
Foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – De vernieuwde bibliotheek, die sinds december in het gemeentehuis is gevestigd, is maandagmiddag officieel geopend. De opening werd verricht door directeur-bestuurder Ankie Kesseler van Bibliotheek AanZet en burgemeester Margreet van Driel. De wethouder van cultuur Jan Dirk van der Borg was verhinderd, want hij is vandaag opnieuw vader geworden.

Foto: Hans Hulswit

Ankie Kesseler vertelde dat de bibliotheek niet alleen is gaan ‘inhuizen’ bij de gemeente, maar dat er ook sprake is van samenwonen. Zij noemde als kernwaarden van Bibliotheek AanZet de begrippen ‘Betrokken’, ‘Bevlogen’, ‘Betrouwbaar’ en ‘Behulpzaam’. Het gaat bij de bibliotheek allang niet meer alleen om het uitlenen van boeken, zij is ook een plaats voor ontmoeting en het verwerven van kennis.

Margreet van Driel benadrukte de gezelligheid die de aanwezigheid van de bibliotheek in het gemeentehuis met zich meebrengt. Dat benadrukten ook meerdere ambtenaren in gesprekken voor en na de opening.

Foto: Hans Hulswit

De burgemeester kreeg ook een schilderij aangeboden door twee leden van de werkgroep ‘Ontmoeting’. Art Groenenboom en Jannie Noomen vroegen hiermee aandacht voor de activiteiten van deze werkgroep. Het schilderij is gemaakt door bezoekers van de bieb, onder wie oud-burgemeester Annemiek Jetten.