Wedstrijdverslag van de meisjes Ritmische Gymnastiek van Olympia

0
256

ALKMAAR – Twee en één medaille op de Friendship Cup in Alkmaar. Eerst was het de beurt aan Emily en Vivian om hun oefening zonder materiaal te laten zien aan de internationale jury. Allebei de meisjes lieten een mooie oefening zien met veel goede elementen.

In de laatste ronde van de ochtend was Julia aan de beurt. Julia heeft een geweldige oefening zonder materiaal laten zien.

Na deze 2 ronden was de eerste prijsuitreiking. Naast de winnaars per categorie, waren er ook prijzen per leeftijd, per onderdeel.

Benjamin B 2014 Emily: 7e Vivian: 8e
Pré-junior C: Julia: overall 7e
Pré-junior 2011 zonder materiaal: Julia

In de middag waren eerst de junioren C aan de beurt. In deze categorie heeft Mirjam een fantastische lint oefening laten zien, waarbij alles werd gevangen. De jury beloonde deze oefening met 16.300. Dit leverde Mirjam een 8e plek van 14 meisjes allround op en een medaille op het onderdeel Lint in geboortejaar 2008.

Na deze groep meisjes was het de beurt aan Amélie met een lint oefening in de categorie de senioren C. Door een knoopje in haar lint lukte het niet de uitvoering van de oefening te laten zien zoals ze in de training gewend is. Dit resulteerde in de score 13.600 en leverde een 5e plaats allround op.

Maar op het onderdeel lint kwam ze nog wel knap als 1ste uit de strijd en dat leverde haar een medaille op!