Supporterstrein slaat station Rotterdam Stadion over

0
267
Foto: Corrado Francke

REGIO – Nietsvermoedend stappen honderden Oranjefans in Dordrecht de trein in. Hun bestemming: Rotterdam Stadion, voor de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal in De Kuip tegen Gibraltar. Ze hebben er zin in, de sfeer zit er goed in, totdat blijkt dat de machinist van de trein, ja, wat zullen we zeggen, een beetje zit te slapen.

Als de honderden oranje uitgedoste supporters uitgelaten denken te arriveren op hun eindbestemming, rolt de trein onverstoorbaar langs de perrons en laat De Kuip weer achter zich uit het zicht verdwijnen. Oeps.

Kort daarna volgen de excuses via het omroepsysteem in de trein. “Ja, het was wel komisch”, zegt verslaggever van RTV Dordrecht en Oranjesupporter Corrado Francke, die in de trein zat.

Corrado vraagt zich vooral af wat er in het hoofd van de machinist omging: “Je ziet toch honderden mensen met oranje shirtjes de trein instappen?” Ongetwijfeld reed de bestuurder van de trein op de automatische piloot, want Rotterdam Stadion wordt niet vaak gebruikt, alleen tijdens voetbalwedstrijden.

Hoe was de sfeer in de trein? “Een paar reageerden een beetje gefrustreerd, maar genoeg mensen konden er de lol wel van inzien”, lacht Corrado. Op station Rotterdam Zuid stappen de fans uit, met excuses van de conducteur die via het omroepsysteem nogmaals sorry zei.

Een deel van de fans pakt de eerstvolgende trein de andere kant op richting De Kuip, maar Corrado kiest voor de benenwagen: “Ik ben in een kwartiertje vanaf daar naar het stadion gelopen.” Ruim op tijd voor de aftrap zit hij in het stadion.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.